Szczeniaki z kartonu

Wiek:

ur. 15.08.2019 r.

6.09.2019

Staliśmy się (nie powiem że szczęśliwymi) posiadaczami 8 takich szkrabów. Zostały wyrzucone w pudełku w gminie Tuszyn. A ponieważ gminie jest bez różnicy co się z psami stanie to postanowiliśmy pomóc.
Maluchy urodziły się ok 15.08 są 4 chłopaki i 4 dziewczynki. Umieściliśmy je chwilowo w hotelu w okolicy Bedonia (Rzgów).

Niestety maluchy maja podwójnego pecha i po kilku dniach okazało się że są chore na grzybicę i nużeńca. Czeka nas długa batalia o zdrówko maluchów, tym bardziej że w wyniku choroby bardzo wyliniały i swędzi je skóra, co wymaga leków i leczniczych kąpieli. Jest to bardzo czasochłonny proces ale mamy nadzieję, że maluszki szybko dojdą do siebie.
Zostały już odrobaczone.
Liczymy na to, że znajdą się ludzie o dużych sercach, którzy mimo okropnego (chwilowego) wyglądu dadzą szanse maluchom na kochające domy. Narazie dla ostrożności szukamy domu bez innych zwierząt aby uniknąć przeniesienia choroby. Dla człowieka jest to mniej groźne.
Oczywiście głównym warunkiem adopcji jest późniejszą sterylizacja psiaka.
Kontakt 692486565

24.10.2019
Efekty leczenia są już widoczne i część z dzieciaków szuka nowych kochających domów. ‼️💛🏡

05.11.2019
Nasze małe dzieciaczki dają o sobie znać. Dzielnie znoszą wszystkie kąpiele lecznicze, zjadają lekarstwa. Skóra wygląda co raz lepiej, łyse miejsca zarastają nowym futerkiem. Wszystko idzie w dobrą stronę  Dlatego musimy zacząć szukać im nowych domków, a jest co robić przy 8 pociechach
Zatem kto chętny na takiego szkraba? Prosimy o przemyślane decyzje.

Hania – jak reszta jej rodzeństwa będzie średnim pieskiem. Obecnie jest nieśmiałą dziewczynką, ktora powoli oswaja się z otoczeniem. Lubi rutynę i powtarzalne schematy dnia. Świetnie dogaduje się ze starszymi psami. Bardzo lubi się przytulać do człowieka.

AMI- to romantyczna i rozważna sunia. Rodzinne awantury omija, zdecydowanie woli wtulić się w opiekuna. Niestraszne jej podnoszenie w górę. Jest ciekawa świata i otoczenia – może Ty jej pokażesz resztę świata?

BULA – to jedna z najmądrzejszych w rodzeństwie psinka. Bacznie wszystko obserwuje, zapamiętuje i trudno ją oszukać 😁. Raczej nie biega za stadem, jest indywidualistką.

FRUZIA – z drużyny nieustraszonych 😉 Nic jej niestraszne, wszystko do zdobycia! Zawsze jest gotowa wspinać się, skakać, podkopytać – łapki zawsze są pełne pracy. Dziewczynka zawsze jest pierwsza, zawsze w z przodu… Pani Kierownik

DUDUŚ – tworzy super parę nieustraszonych z Fruzią 😆 Nic nie jest mu strasznie… wszystko do zdobycia! Podpopywanie, skoki, wspinanie – niezły z niego aparat rośnie . zwykle jest na czele reszty!

GUCIO – to bardzo cierpliwy dzieciak. Dzielnie znosi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne. Już widać, że lubi jeździć autem. Jest bardzo towarzyskim ale i spokojnych chłopcem.

ELFIK – droga do jego serca jest prosta – masz kurczaczka? 😉 Jest bardzo odważny, stoi na czele całego rodzeństwa. Doskonale potrafi się wspinac – bo nie ma na co czekać – podbój świata czeka na niego!

CUDAK – to chłopiec którego choroba dopadła najmocjej, do dziś jeszcze jego śnupka nie zarosła cała sierścią. Maluch miał antybiotyk i otrzymywal kroplówki – ale już wyszedł na prostą i jest bardzo miłym. towarzyskim i przytulaśnym szczeniakiem.