O nas

Fundacja Pomocy Zwierzętom KUNDEL BURY została zarejestrowana w Rejestrze Stowarzyszeń, Innych Organizacji Społecznych i Zawodowych, Fundacji oraz Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej w dniu 10.05.2013 r. pod numerem KRS 0000461812.

Fundacja powstała jako efekt wieloletniego wolontariatu w Schronisku dla Zwierząt w Pabianicach. Założycielami i członkami Fundacji są osoby posiadające duże doświadczenie w aktywnej pomocy potrzebującym zwierzętom. Połączyła nas wysoka wrażliwość na cierpienie zwierząt. Fundacja jest organizacją non-profit, a cała nasza praca opiera się na wolontariacie.

Głównym celem naszej działalności jest pomoc zwierzętom znajdującym się w Schronisku dla Zwierząt w Pabianicach, w tym prowadzenie i wspieranie działalności adopcyjnej, pomoc najsłabszym, starym i chorym, które nie radzą sobie za kratami schroniska. Wnosimy chwile radości w smutne życie porzuconych w schronisku psów, wyprowadzając je na spacery, ucząc życia wśród ludzi, dając możliwość choć chwilowego zapomnienia o szarej rzeczywistości. Dla tych, które nie radzą sobie w schronisku, wymagają leczenia lub popadają w depresję organizujemy miejsce w płatnych hotelach, domach tymczasowych, zapewniamy specjalistyczną opiekę lekarską i szukamy domów. Szczególną uwagą przywiązujemy do najsłabszych podopiecznych, chorych i starszych, które nie radzą sobie za schroniskowymi kratami. Staramy się, aby każdy pies mógł dożyć ostatnich chwil u boku swojego opiekuna.

Marzymy, że nadejdzie dzień, w którym nasza pomoc nie będzie potrzebna. Ale dopóki nasze społeczeństwo nie zobaczy nic społecznie szkodliwego  w dręczeniu i katowaniu psów, metodą ograniczania populacji zwierząt będzie topienie, a lasy i ulice będą zapełniały się w wakacje bezdomnymi zwierzętami – nasza praca będzie potrzebna.

Leczymy, socjalizujemy i szukamy nowych domów dla podopiecznych. Angażujemy się w akcje społeczne i edukacyjne.  W wolontariat wkładamy nasz czas wolny, doświadczenie i zaangażowanie. Jednak nie osiągniemy sukcesu bez Waszej pomocy, dlatego zwracamy się z gorącym apelem… POMÓŻCIE NAM POMAGAĆ.