O nas

Fundacja Pomocy Zwierzętom KUNDEL BURY została zarejestrowana w Łodzi  w dniu 10.05.2013r pod numerem KRS 0000461812. Pomysł na utworzenie fundacji zrodził się podczas wieloletniego wolontariatu w Schronisku dla Zwierząt w Pabianicach. Fundacja jest organizacją non-profit, cała nasza praca opiera się na wolontariacie.

Członkami Fundacji są osoby posiadające bogate doświadczenie w aktywnej pomocy potrzebującym zwierzętom. Połączyła nas wysoka wrażliwość na cierpienie zwierząt.

Głównym celem naszej działalności jest szukanie domów głównie dla psów z pabianickiego Schroniska oraz pomoc tym najsłabszym starym i chorym, które nie radzą sobie za kratami i skazane są na poniewierkę i dożywocie.

Chcielibyśmy aby nasza praca była zbędna i wierzymy, że nadejdzie kiedyś taki dzień, w którym wszelkie fundacje pro zwierzęce będą „bezrobotne”. Ale dopóki nasze społeczeństwo nie dostrzega nic „społecznie szkodliwego” w dręczeniu i katowaniu psów, metodą ograniczania populacji zwierząt jest topienie, a lasy zapełniają się w wakacje uwiązanymi do drzew zwierzętami – nasza praca będzie potrzebna.

Jednak nie osiągniemy sukcesu bez Waszej pomocy, dlatego zwracamy się z gorącym apelem… POMÓŻCIE NAM POMAGAĆ.