Zostań wolontariuszem

Jeśli dysponujesz wolnym czasem i kochasz zwierzęta możesz pomagać nam w naszych działaniach!

Kogo poszukujemy?

• Pełnoletnich wolontariuszy do pracy w schronisku - pożądane są osoby, które mają choć minimalne obycie z psami,
    nie boją się ich i potrafią nad nimi zapanować.
  • Jeśli masz prawo jazdy możesz pomagać nam również w transporcie psów do domów stałych i tymczasowych.
    Nasi podopieczni przejeżdżają nieraz nawet 500 km, aby dotrzeć do swojego domu!
  • Przede wszystkim potrzebujemy pomocy w aktywnym poszukiwaniu nowych opiekunów dla zwierzaków.Tutaj zakres działań jest bardzo szeroki: ogłaszanie psów na internetowych portalach ogłoszeniowych, promowanie adopcji w swoim środowisku, rozwieszanie plakatów adopcyjnych, promowanie i udostępnianie psów na facebooku i wiele innych. Tutaj może wykazać się każdy z Was niezależnie
    od wieku i miejsca zamieszkania. Więc jeśli masz chwilę – pamiętaj o naszych podopiecznych.

Jeśli jednak dysponujesz czasem w rożnych porach dnia i nie możesz na dłuższy okres czasu wygospodarować stałych godzin pracy dla zwierząt zostań e-wolontariuszem! Czym jest e-wolontariat? To wszelkiego rodzaju działania podejmowane w internecie dobrowolnie i bez oczekiwania wynagrodzenia, którym przyświeca cel znalezienia domów stałych lub tymczasowych naszym podopiecznym. Jeśli jesteś zainteresowany/zainteresowana taka forma pomocy zgłoś się do nas.

Jeśli chcesz się do nas przyłączyć i pomagać bezdomnym zwierzakom lub dysponujesz innymi możliwościami pomocy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Do zobaczenia!