Bella -pies łańcuchwy...

KOCHANI PILNY APEL O POMOC!

Potrzebujemy domu tymczasowego lub stałego dla przekochanej suni w typie labradora. Sunia mieszkała na posesji ze starszą panią i mniejszym pieskiem.

Swego czasu nasza fundacja zainteresowała się jej dobrostanem i min. wysterylizowaliśmy sunie na nasz koszt. Wczoraj podczas kolejnej wizyty dobrostanu suni okazało się że pani zmarła. Posesja jest nie zamieszkała, psy odwiedza raz dziennie rodzina, która nie może dwóch psów zabrać do siebie.
Ponieważ sunia zaczęła uciekać została upięta na łańcuch do pseudobudy ;(
I tkwi na niej już tak od roku! Sunia jest jak na labladorka przystało taka ciepła klucha,
tuli się do każdego, uwielbia dzieci.
Na terenie jest mały piesek który rozstawia ją po kontach ...
Życia poza podwórkiem nie zna.

SZUKAMY PILNIE DOMU choćby tymczasowego.

Transport zorganizujemy -tylko by dobry dom się znalazł.

Nie oczekujemy ze sunia pozna przyjemność spania na kanapie,
bo dla niej rajem będzie podwórko po którym będzie mogła pobiegać
i człowiek który ją pokocha.

Sunia jest k. Łodzi. Ma 3 lata.

EDIT: 21.09.2017

Kochani tak jak wcześniej pisaliśmy wczoraj sunia odbyła podróż do weterynarza. Była mega dzielna i kochana <3. Przy wszelkich zabiegach pielęgnacyjnych oraz badaniu i pobraniu krwi była prze szczęśliwa ze ktoś się nią zajmuje. Widać ze bardzo chce mieć swojego człowieka któremu będzie mogła zaufać. Sunia ma odleżyny i otarcia na łapach co jest typowe w przypadku gdy pies jest zmuszony do ciągłego przebywania na twardej powierzchni. Dodatkowo ma pod pyskiem wytartą sierść - także typowe dla psów łańcuchowych, oraz przepuklinę - gdyż chęć ruchu i swobody jest duża a łańcuch na to nie pozwala :( Ponieważ dziewczyna jest mega brudna zostały także wyczyszczone jej uszy w których na szczęście nie znaleziono nic podejrzanego. Jeśli dzisiejsze wyniki będą dobre zostanie też dziś zaszczepiona na wszelkie choroby wraz ze szczepieniem na wściekliznę.
Z super wieści to - MAMY DOMEK - taki wymarzony domek - gdzie sunia wedle jej upodobania będzie mogła mieszkać w domu lub na dworze - w budzie ew altance - jak dziewczyna sobie wybierze tak będzie :D W każdym razie kanapa w domu będzie tez na nią czekać. Musimy ja tylko zawieść do domu i zobaczyć czy wszyscy się pokochają.
Przeszukujemy teraz wszystkie skarpety by zebrać na opłacenie weterynarza i transport (czeka nas dobre 350km). Jeśli ktoś mógłby nas wesprzeć bylibyśmy baaardzo wdzięczni.
---------------------------------------------------------------------------------
Fundacja Pomocy Zwierzętom KUNDEL BURY w Pabianicach
09 1750 0012 0000 0000 2188 4596 -z dopiskiem Bella.

EDIT: 24.09.2017
Dziewczynie trafił się wspaniały domek z ciepłymi cierpliwymi ludźmi.
Sunia miała do wyboru mieszkanie z nową rodziną w domu, w altance ew w budzie ...
Padło na dom mieszkalny z nową rodzinkom :)
Na razie wszystko ja interesuje i zadziwia - uczy życia się na nowo i poznaje świat.

Bądź grzeczna i SZCZĘŚLIWA!