Gończy Polski

Alarm !!
Pilnie potrzebny dom tymczasowy lub stały. Młodziutki pies rasy gończy polski stracił łapę w wyniku postrzału na polowaniu.
Jego Pan myśliwy już go nie chce, ale poniesie koszty leczenia (chociaż tyle...).
Potrzebny jest dom na parterze gdzie pies w spokoju mógłby dochodzić do siebie bo teraz mieszka na 2 piętrze i zupełnie sobie nie radzi. BŁAGAMY O JAKIŚ RATUNEK DLA NIEGO
Kontakt : 692486565

Aktualizacja 29.01.2017
Zapadła decyzja, że póki co psiak pojechał do hotelu przy lecznicy.
Tam się nim odpowiednio zajmą, a za kilka dni jak już choć trochę wydobrzeje, przyjedzie do nowego domu.

Aktualizacja 30.01.2017
Psiak jest w całodobowej lecznicy 'na hotelu'.
Na dzień dzisiejszy wersja jest taka, że jak tylko wydobrzeje, zdejmą mu szwy to pojedzie do nowego domu w okolice Ostrowa Wielk. Postaramy się informować Was na bieżąco o dalszych jego losach.

Aktualizacja 17.02.2017
Psiak ma na dziś umówioną kolejny zabieg bo rana niestety nie goi się.
Obecny właściciel (myśliwy) wycofał się z oddania psa i na chwilę obecną podtrzymuje chęć zabrania psiaka do domu.

Aktualizacja 27.02.2017
Wpływają do nas zapytania nt dalszych losów gończego.
Informujemy zatem, iż Brutus - bo tak się zwie psiak, cały ten czas przebywał w lecznicy, ponieważ rana nie chciała się goić i musiał być powtórnie operowany. Jego dotychczasowy właściciel zmienił zdanie - że nie odda psa - i chce go odzyskać. Ponieważ pies jest własnością do czasu aż właściciel się go nie zrzeknie lub wyrokiem sądu prawo to nie zostanie odebrane - w dniu dzisiejszym Brutus został odebrany z lecznicy. Mamy tylko nadzieję, że człowiek który był w stanie wyrzec się swojego rannego psa teraz naprawi swój błąd i będzie go należycie i z troską traktował...