Psy z lasu...

Parę dni temu wraz z koleżanką miałam okazje poznać niezwykłego człowieka. Chciałybyśmy przedstawić wam pokrótce jak dobrzy potrafią być ludzie w świecie, który niestety jest coraz mniej przychylny dla zwierząt i ludzi. Pozwólcie, że jego imię zastąpię słowem PAN by uchronić jego dane personalne. Kilkanaście lat temu człowiek ten uratował 3konie skazane na rzeź. Z biegiem czasu tych koni miał dwadzieścia parę w tym jednego, który do dziś jest zapisany w historii, na 40gonitw w których startował wygrał 30.Od tamtego czasu nie udało się tego nikomu powtórzyć. Bardzo inteligentny, prowadzący duża działalność "Pan", człowiek wpływowy, bogaty (nie boje się użyć tego słowa),kochający ludzi i zwierzęta nie stracił instynktu samozachowawczego od nadmiaru pieniędzy....

Pewnego dnia spłonął cały dorobek jego życia co zmusiło go do zamieszkania w kontenerze konie oddal prawie za darmo...została mu jedynie 2hektarowa działka....nie poddaje sie i pomaga zwierzętom nadal....na chwile obecną posiada 12psow .Utrzymuje je w miarę swoich możliwości, są zadbane, najedzone, widać ,że szczęśliwe i że za nim szaleją. Problem polega na tym, że wśród tej 12 jest 5suczek,które niestety sie tam rozmnażają....absolutnie nikt mu nie chce tych piesków zabrać, chcemy tylko zapobiec dalszemu procederowi rozmnażania."Pan" niestety nie ma juz na to środków materialnych. Wśród tej 12 znajdują sie cudowne dwa misiaki gotowe juz do adopcji oraz dwu tygodniowe maluszki ,które do nowych domków będą mogły pójść za około 7tyg.
Po rozmowie z "Panem" wiemy, że nie stać go na usługi weterynaryjne, jedzenie pieski maja ,co dwa dni gotuje dla nich specjalnie mięso . To cudowny szczery człowiek, któremu w bardzo krótkim czasie odwróciło sie życie ale to nie powód by odwracać sie od niego.

Te psy nie mają bud, koczują w lesie na swojej posesji, mnożą się między sobą, są płochliwe i zdziczałe, ale swojego Pana kochają nad życie.

Potrzeby:
1. sterylizacja 5 suk
2. odrobaczenie całego stada
3. odpchlenie całego stada
4. adopcje szczeniaków
5. zakup karmy/mięsa

My jako fundacja zgodziliśmy sie pokryć koszty sterylizacji suczek. To koszt ok 1tys zł. Na pewno będzie nam łatwiej dzięki waszemu wsparciu i darowiznom, o które bardzo prosimy.

Fundacja Pomocy Zwierzętom KUNDEL BURY w Pabianicach
tytuł: "darowizna - psy z lasu"

EDIT:

Dwa cudne szczeniaki gotowe do adopcji.
Piesek bedzie raczej wiekszy,sunia malutka i drobna.
Sa przeeeecudne!!!
Dajmy domek misiakom!