Nie porzucaj!

Statyki dowodzą ze nawet 30% zwierząt jest porzucanych co roku podczas wakacyjnych urlopów! A przecież to jest tak, jakby porzuciło się dziecko! Psy tworzą więzi podobnie jak ludzie, ponieważ są zwierzętami społecznymi. Porzucone psy odczuwają taki sam ból jak dziecko. Jedynie nic nie mówią i nie płaczą... ale cierpią podobnie :’( Metod porzucania zwierząt jest masa, często są one naprawdę okrutne... ale nie o tym chcemy tu pisać! Napisać chcemy że nie musi tak być! Jest już bardzo dużo kwater w Polsce i za granicami naszego kraju gdzie z otwartymi ramionami przyjmą naszego pupila. Jeśli jednak wspólny wyjazd nie wchodzi w rachubę a nikt z rodziny i znajomych nie może zaopiekować się podczas naszych wakacji zwierzęciem pozostaje nam poszukanie lokalnie opiekunki która zabierze go do siebie na czas naszych wakacji lub będzie go odwiedzać u nas w domu. Można także wykupić psu pobyt w hotelu. Takich miejsc jest w naszej okolicy wiele. Wystarczy wejść np. na stronę olx i wpisać hotel dla psów. Wśród wyników wybrać dogodną nam lokalizację (blisko domu lub po drodze na wczasy...), dobrać odpowiednie warunki dla naszego zwierzaka. Ceny uzależnione są od warunków i długości pobytu. Niektóre hotele w swojej ofercie mają także socjalizację psów, prace behawioralne oraz szkoleniowe.

Nie porzucaj swojego zwierzaka!

__