1532 Korek

imię: Korek

wiek: ur.ok 2013

kastracja: tak

Korek to pies któremu ktoś wyrządził ogromną krzywdę, ale tylko on sam wie co przeszedł. Boi się wszystkiego. Na spacerze jest przerażony, panicznie boi się smyczy. Powoli uczy się chodzić na niej. Uczymy go zaufania do człowieka, ale do tego jeszcze daleka droga. Nie nadaje się na podwórko bo jest bardzo skoczny. W głębi duszy to pies przyjazny i pragnący kontaktu z człowiekiem.

EDIT
Cudowna wiadomość!
Nasz niewidomy Korek ma szansę wyjść zza krat. Pomocną dłoń wyciągnęły do niego osoby z grupy BullTerier Poland, które pomagają psiakom w typie amstaf. Zaoferowały hotel z behawiorystą, który będzie pracował z Korkiem i jego lękami. Psiak przejdzie szeroką diagnostykę aby ustalić przyczynę utraty wzroku.
Problem tylko jest taki, że musimy go zawieźć do tego hotelu, który mieści się w Jaworznie. Korek musi być transportowany w kennelu, więc potrzebne jest odpowiednio duże auto (minimum kombi).
Bardzo prosimy o pomoc. Może jest wśród nas ktoś kto chętnie zrobi sobie taką wycieczkę dając temu psu szansę na lepsze życie.

Kontakt w sprawie adopcji 692486565.