0000 Wojtek

imię: Wojtek

wiek: ur. 2015

Wojtek to psiak przypominający szwajcarskiego psa pasterskiego tylko w wersji mini :)
To pies, żyjący praktycznie od 2 lat na ulicy. Jego właścicielką jest bardzo starsza pani, z którą ciężko złapać kontakt, dlatego Wojtek wybrał wolność i żyje wszędzie gdzie mu się podoba. Dlatego też jest zdystansowany wobec ludzi bo jak wiadomo ma różne doświadczenia, niekoniecznie dobre. Przeganiany, obrzucany kamieniami musiał sobie jakoś radzić.
Wojtek ma 2 lata, jest bardzo przyjazny do psów, ma uległy charakter. Trudno zdobyć u niego zaufanie, na to trzeba niestety długo pracować. Jest bardzo skromny w okazywaniu uczuć i emocji, cały czas kamienna mina i czujność. Jego serce podbiła tylko jedna osoba, która codziennie go karmi i przed której domem od dłuższego czasu waruje. Wziąć go nie może bo ma 4 inne psy. Śpi pod bramą, broni przed obcymi, a to wszystko w zamian za miskę. Niestety wielu osobom nie podoba się to i los Wojtka jest bardzo zagrożony. Dlatego szukamy mu domu stałego bądź tymczasowego. Niestety nie jest jeszcze zaszczepiony i wykastrowany, bo mamy problem z jego złapaniem, pozwala się tylko pogłaskać i jest czujny, obserwuje każdy ruch ręką.
Jeśli ktoś okaże mu swój czas i serce to Wojtek na pewno się otworzy i będzie wiernym stróżem i przyjacielem rodziny.
Obecnie przebywa w Tuszynie (okolice Łodzi/Pabianic)